Materialen

ELCEE bundelt krachten met Prins Castings & Forgings

18 oktober 2023
Herman de Haan

Prins Castings & Forgings in Amersfoort sluit zich aan bij de ELCEE groep. Beide bedrijven zijn leverancier van mechanische componenten en samenstellingen voor een breed scala van industrieën. De krachtenbundeling moet de activiteiten van zowel ELCEE als Prins versterken.

Met technische ondersteuningscentra in Nederland, Polen en China, én magazijnen in Nederland, België, Denemarken, Polen, Zweden en China, kan de ELCEE groep zowel standaard als geëngineerde mechanische componenten en samenstellingen leveren. Met het assortiment van Prins erbij, kan ELCEE nu het volledige spectrum leveren van giet- en smeedstukken van klein tot groot formaat en van licht tot zwaar gewicht in materialen van gietijzer tot roestvast staal.

Peter Fluitsma, CEO van ELCEE: "ELCEE, dat een eeuw geleden werd opgericht, heeft zich ontwikkeld tot een pan-Europese industriële leverancier die wordt gedreven door een actieve ‘buy-and-build’ strategie. In 2018 bestond ELCEE uit negen afzonderlijke werkmaatschappijen die we hebben ontwikkeld tot een solide platform dat klaar is om de volgende fase van groei te faciliteren. Ik ben erg blij dat Prins zich bij de ELCEE-groep voegt, de werkmethoden lijken sterk op elkaar en ik verwacht een soepele integratie. We zijn erg enthousiast om samen te werken met de collega's klanten en partners van Prins.” "Voor de klanten van Prins", vervolgt Peter Fluitsma, "zullen we een betrouwbare partner zijn die in staat is om dezelfde diensten aan te bieden. Daarnaast de andere hoogwaardige producten, zoals glijlagers, bevestigingsmiddelen en hijscomponenten."

Prins bestaat al meer dan 85 jaar en is in al die jaren uitgegroeid tot een vooraanstaande leverancier gespecialiseerd in gietstukken en smeedstukken. Marcel Pot - CEO van Prins; Onderdeel worden van de ELCEE groep is een belangrijke mijlpaal. Samen zullen we onze krachten en middelen inzetten om nog meer waarde te leveren en onze positie als wereldwijde marktleider in de industrie te vestigen."

Bij de afbeelding: Met het assortiment van Prins, levert ELCEE het volledige spectrum van giet- en smeedstukken van klein tot groot formaat en van licht tot zwaar gewicht in materialen van gietijzer tot roestvast staal.

Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2023

Kamerlingh Onnesweg 28
Dordrecht
Nederland
078 654 4777