Hydrauliek

Holland Hydraulics: specialist in hydraulische aandrijftechniek

23 oktober 2023
Tamara Simons

Holland Hydraulics is de specialist in hydraulische aandrijftechniek binnen de Holland Motion Group. Een echt familiebedrijf, opgericht in 1994 en gevestigd in Hengelo. Holland Hydraulics adviseert, ontwerpt, produceert, installeert, stelt in bedrijf én onderhoudt hoogwaardige hydraulische oplossingen, componenten en systemen. Dit geheel naar wens van de klant en de eisen van de industriële, maritieme en offshore markt.

In de loop der jaren heeft het bedrijf een gevestigde reputatie opgebouwd, waarbij het klanten over de hele wereld van dienst is als betrouwbare partner. Met vakbekwame engineers, uitgebreide kennis en ervaring, draagt Holland Hydraulics zorg voor optimale klantspecifieke oplossingen. Daarbij staat kwaliteit altijd hoog in het vaandel. Het team werkt nauw samen met klanten en A-merkleveranciers over de hele wereld en houdt de communicatielijnen kort. 

Alle hydraulische systemen (inclusief bijbehorende besturing), componenten en diensten worden geleverd aan klanten in de meest uiteenlopende markten en industrieën, zoals automobiel-, recyclings-, verpakkings-, beton-, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw, metaalbouw, scheepsbouw en offshorewindmachines. 

Hydraulische componenten 

Om een breed scala aan hydraulische componenten te kunnen bieden, is Holland Hydraulics trotse partner van gerenommeerde A-merkfabrikanten, zoals Bini Officine S.r.l, Bosch Rexroth, Eaton – Internormen, HEB Hydraulik-Elementebau GmbH, HKS Dreh-Antriebe GmbH, Jahns Hydraulik GmbH, Parker Hannifin B.V, ScanWill Fluid Power ApS en SSH Stainless Steel a.s. 

Hydraulische systemen 

Eigen engineers ontwerpen en ontwikkelen complete hydraulische aggregaten/ power packs, systemen en manifolds op maat. Deze zijn aangepast aan de toepassing en specifieke eisen van de industrie en de klant: van de basistechniek tot zeer gedetailleerde ontwerpen naar klantspecifieke systeemspecificaties en 3D-tekeningen. Ook bij toepassingen met speciale omstandigheden, zoals in explosiegevaarlijke omgevingen waarvoor ATEX of UL/CSA certificering nodig is, kan Holland Hydraulics van dienst zijn.  

Daarnaast biedt de specialist in hydraulische aandrijftechniek ook een 24-uursservice, (preventief) onderhoud, installatie, inbedrijfstelling, reparatie en revisie. Engineers van het bedrijf zijn volledig opgeleid en gecertificeerd om werkzaamheden op locatie, of in de compleet uitgeruste eigen werkplaats, uit te voeren. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met veiligheid, regels en voorschriften, kwaliteit, klantwensen en eisen. Holland Hydraulics is bovendien Certified Excellence Service Partner en Pick-up Point Hydraulic Pumps & Motors van Bosch Rexroth. 

Foto2 .jpg
Rvs-cilinders van SSH Stainless geleverd door Hollland Hydraulics.

Complete oplossing 

Het team beheert het gehele traject van advies, engineering, productie, installatie, besturing, inbedrijfstelling, service en onderhoud en biedt een complete turnkey oplossing. Alle hydraulische oplossingen voldoen aan de vereiste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Holland Hydraulics is NEN-EN-ISO 9001/2015 en VCA** 2017/6.0 gecertificeerd. 

Kennis overbrengen op nieuw technisch talent is belangrijk. Holland Hydraulics is daarom een officieel erkend leerbedrijf voor diverse BOL 3 en 4 opleidingen. Het biedt studenten een veilige praktijkleeromgeving met deskundige begeleiding en passende werkzaamheden in de techniek.

Laatst bijgewerkt: 25 oktober 2023

Holland Hydraulics
Complete oplossingen voor uw hydraulische en elektromechanische toepassing
Binnenhavenstraat 14
7553 GJ Hengelo
Nederland
074 291 7848