Elektrische aandrijvingen

T-Smart lineaire actuator, dé slimme actuator van TiMOTION

22 april 2024
Diana Alblas

De slimme actuatoren van TiMOTION beschikken over een ingebouwd besturingsbord met een microprocessor. De T-smart functie stelt de actuatoren in staat te werken zonder externe besturingsunit (controll box). Er zijn twee verschillende uitvoeringen. T-Smart Advanced is uitermate geschikt voor gesynchroniseerde beweging (tot acht actuatoren). T-Smart Bus Communication maakt eenvoudige integratie mogelijk met industriële interfaces (SAEJ1939 en Modbus TU).

Een actuator met ‘T-Smart’-functie is voorzien van een geïntegreerde besturingsplaat met microprocessor. Dit zorgt voor een uitgebreide interne functionaliteit zonder dat er een externe besturingsunit nodig is, wat de assemblage en de prestaties van het systeem vereenvoudigt. De innovatieve T-Smart-functie van TiMOTION is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

  1. T-Smart Advanced
    Deze T-Smart-optie maakt het mogelijk om maximaal acht actuatoren te synchroniseren. De geïntegreerde controller zorgt voor een gecoördineerde en efficiënte beweging. Dit maakt de actuatoren met T-Smart Advanced ideaal voor toepassing in geautomatiseerde systemen in onder andere robotica en industriële machines.

    Kenmerken van T-Smart Advanced

    TiMOTION’s T-Smart-actuatortechnologie biedt een scala aan functies en voordelen voor verschillende series lineaire actuatoren. Deze functies omvatten onder andere:

  • Gesynchroniseerde beweging
    Tot acht actuatoren kunnen eenvoudig gesynchroniseerd worden. Hierdoor is een correcte uitlijning gegarandeerd, zelfs bij verschillende belastingen op elke afzonderlijke actuator.

  • Virtuele eindschakelaars
    De actuator kan worden bediend binnen het aangewezen slagbereik en zal de gedefinieerde boven- en/of ondergrens (-grenzen) niet overschrijden.

  • Soft Start en Soft Stop
    De actuator kan zo worden ingesteld dat hij start met een lage snelheid. De soft start en stop-functie zorgt ervoor dat de snelheid geleidelijk toeneemt aan het begin van de slag en weer afneemt aan het einde van de slag. Hierdoor wordt schokbelasting voorkomen en de nulsnelheid zowel aan het begin als aan het einde van de slag bereikt.

De T-Smart Advanced-functie is compatibel met het softwareprogramma van TiMOTION (PGMA, PGVN, enz.). Het softwareprogramma is eenvoudig op een computer te installeren en stelt gebruikers in staat om de parameters van de actuator (zoals snelheid of slag) aan te passen. Bovendien biedt het real-time statusbewaking om gebruiks- en prestatiegegevens vast te leggen voor ontwikkelings- of onderhoudsdoeleinden.

  1. T-Smart Bus Communication
    De optie T-Smart Bus Communication maakt eenvoudige integratie mogelijk met industriële interfaces, die gebruikmaken van verschillende communicatieprotocollen. Deze optie is momenteel beschikbaar in SAE J1939 en Modbus. Aanpassingen voor andere communicatieprotocollen behoren ook tot de mogelijkheden.

  • SAE J1939
    SAE J1939 is een netwerkprotocol voor voertuigen, dat veel wordt toegepast in de automotive, evenals in de landbouw, bosbouw en bouwmachines. De actuatoren met TiMOTION T-Smart SAE J1939 zijn compatibel met bestaande systemen die het protocol gebruiken. Hierdoor wordt het bedradingsproces vereenvoudigd en het aantal benodigde componenten verminderd. Bijkomend voordeel is dat de actuatoren zijn uitgerust met ingebouwde veiligheidsmechanismen die een optimale werking garanderen.

  • Modbus RTU
    De T-Smart actuatoren kunnen ook naadloos worden geïntegreerd in bestaande industriële systemen met behulp van Modbus RTU, het seriële communicatieprotocol dat voornamelijk wordt gebruikt in de industriële automatisering en procesbesturing. De T-Smart Modbus RTU biedt eenvoudige bewaking, vereenvoudigde bedrading en flexibele programmering en ondersteunt een breed scala aan besturingen.

Elektrische lineaire actuatoren met “T-Smart” functionaliteit
‘T-Smart’ actuatortechnologie is beschikbaar voor de volgende series:  MA2, MA3, MA4, MA6 en VN1. Klik hier voor documentatie over T-Smart.

T-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & StuifmeelT-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & StuifmeelT-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & StuifmeelT-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & StuifmeelT-Smart lineaire actuatoren van TiMOTION | Axis & Stuifmeel

TiMOTION biedt tevens maatwerk om te voldoen aan de specifieke behoeften van de toepassing. Als verticaal geïntegreerd bedrijf kan TiMOTION de slag, snelheid, belastbaarheid, programma, bescherming, bevestigingen en kabellengte van hun actuatoren volledig aanpassen aan de exacte specificaties van de gebruiker. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op Axis & Stuifmeel.

 

Laatst bijgewerkt: 23 april 2024

Coenecoop 1
2741 PG Waddinxveen
Nederland
0182 647 070

Gerelateerde producten