Industriële automatisering

Lenze gidst OEM's in het digitale tijdperk en presenteert nieuwe synchrone servomotoren

22 januari 2024
Marc Vissers

Wereldwijd expert in automatiseringsoplossingen Lenze kondigt de lancering aan van zijn langverwachte m850 synchrone servomotoren. Deze motoren markeren een nieuwe standaard in prestaties en veelzijdigheid voor machinebouwers in de machinebouwsector. In combinatie met Nupano’s innovatieve digitale services wil Lenze het landschap voor OEM's (Original Equipment Manufacturers) wereldwijd revolutioneren.

De machinebouwsector staat voor grote uitdagingen. De sector worstelt met intense margedruk, de noodzaak om digitale diensten in te voeren om de totale eigendomskosten te optimaliseren en innovatieve bedrijfsmodellen te introduceren. Lenze stelt deze vraag te onderkennen en reageert met een uitgebreid aanbod, waaronder hardware, software en digitale platforms die specifiek zijn afgestemd op OEM's.

Introductie van de m850 synchrone servomotoren

De m850 synchrone servomotoren zijn ontworpen voor toepassingen die een gemiddelde dynamiek en een robuste aandrijving vereisen. Deze motoren zijn ideaal voor diverse sectoren, zoals positionering, robotica, verpakkingstechnologie en handlingsystemen, en bieden een combinatie van eigenschappen aangepast aan de veranderende behoeften van moderne industrieën.

Belangrijkste kenmerken en voordelen

  • Compact ontwerp: de motoren zijn ontworpen met het oog op ruimtebesparing zonder afbreuk te doen aan de prestaties. Ze kunnen naadloos worden geïntegreerd in een groot aantal toepassingen.

  • Optimale werking: m850-motoren zijn ontworpen om precieze en nauwkeurige resultaten te garanderen. Ze leveren uitzonderlijke prestaties en voldoen aan de strenge eisen van diverse industrieën.

  • Compatibiliteit met servoregelaars: in combinatie met servoregelaars zoals de i700 en i950 cabinet bieden de m850-motoren robuuste en efficiënte aandrijfoplossingen binnen een koppelbereik van 4,8 tot 200 Nm.

Bovendien zijn de Lenze m850 synchrone servomotoren uitgerust met een reeks geavanceerde functies, waaronder compatibiliteit met motorreductoren (g500, g7x0, g8x0 reductoren), aanpasbare feedbacksystemen, remmen en optionele configuratietools (OCT). Hierdoor zijn oplossingen op maat mogelijk om te voldoen aan specifieke industriële automatiseringseisen.

"Lenze's toewijding aan innovatie en klantgerichte oplossingen vormt de kern van de m850 synchrone servomotoren. We hebben deze motoren zorgvuldig ontworpen om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van machinebouwers in het digitale tijdperk", zegt Marc Vissers, marketing- en communicatiemanager bij Lenze EMEA West.

Uitdagingen in de sector overwinnen met Nupano

Naast de m850 motoren introduceert Lenze zijn revolutionaire digitale services: Nupano. Dit innovatieve platform fungeert als een cruciale brug tussen de IT- en OT-wereld en stelt machinebouwers in staat om aanpasbare applicaties (apps) te creëren waarmee ze zich kunnen onderscheiden in de markt en generieke, kant-en-klare apps kunnen vermijden.

"Marges in de machine- en installatiebouw staan onder druk, wat de behoefte aan innovatie en digitale transformatie stimuleert. Lenze's Nupano-platform stelt machinebouwers in staat om IT-ontwikkelingen te omarmen zonder dat ze gespecialiseerde software of programmeerkennis nodig hebben", aldus Vissers.

Strategisch voordeel en mondiaal concurrentievermogen

Europese machines, die bekend staan om hun kwaliteit, worden geconfronteerd met uitdagingen als gevolg van lage marges en eenmalige verkopen. Om te kunnen gedijen, heeft de industrie nieuwe inkomstenstromen en unieke differentiators nodig. Nupano van Lenze positioneert machinebouwers gunstig op de wereldmarkt door hen in staat te stellen gebruik te maken van moderne technologieën zonder de beperkingen van programmeerkennis.

De synchrone servomotoren m850 van Lenze, gecombineerd met de digitale services van Nupano, betekenen een belangrijke stap voorwaarts in het bieden van uitgebreide oplossingen die zijn afgestemd op het moderne industriële landschap.

Laatst bijgewerkt: 22 januari 2024

Gerelateerde blogs & casestudy's

Ploegweg 15
5232 BR 's-Hertogenbosch
Nederland
073 645 6500