Besturingen

Nieuwe controller iC9210-PN bekroond met German Innovation Award

29 juni 2023
Liesbeth Janssen

Robot- en aandrijfspecialist Yaskawa heeft de German Innovation Award 2022 ontvangen voor zijn nieuwe iC9210-PN controller. De German Innovation Award wordt jaarlijks uitgereikt door de German Design Council, die sinds 1953 de Duitse design- en merkautoriteit is. Cross-industry producten en oplossingen die vooral verschillen van eerdere oplossingen op het gebied van gebruikersfocus en toegevoegde waarde worden beloond.

PLC-generatie iC9210-PN is het eerste hardwareproduct onder de paraplu van het volledig nieuwe automatiseringsplatform i³ CONTROL. Het bijzondere aan dit ecosysteem, dat nu voor het eerst als concept wordt gepresenteerd: het vormt een technisch gecoördineerde totaaloplossing voor branchespecifieke besturingen - van de engineeringsoftware via de controllerhardware tot de geïntegreerde chiptechnologie.

De bekroonde iC9210-PN controller heeft een Profinet- en een RS485-interface voor de slimme en kosteneffectieve aansluiting van Yaskawa's servoaandrijvingen en frequentieregelaars. HMI's kunnen worden aangesloten via een OPC UA-server. Daarnaast gebruikt de PLC de modules van het beproefde SLIO-systeem als I/O-platform. Hierdoor is deze controller vanaf het begin volledig inzetbaar. Toekomstige technologieën kunnen ook snel worden geïntegreerd. Hierdoor is het niet nodig om de hardware te veranderen als de eisen aan de machine veranderen, wat uiteindelijk ook leidt tot meer duurzaamheid.

Laatst bijgewerkt: 29 juni 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

Yaskawa Benelux BV
Uw partner voor industriële automatisering in de Benelux
Brainport Industries Campus BIC 1
5657 BX Eindhoven
Nederland
040 289 5500