Data-acquistie, dataloggers

Praxas: meten, beschermen en werken aan kleinere ecologische voetafdruk

04 januari 2024
Bob van Velden

Praxas is gespecialiseerd in het bewaken van kwaliteit en bescherming van goederen tijdens transport en opslag. Het bedrijf biedt oplossingen en diensten die gericht zijn op het meten, monitoren en beschermen van producten tegen omgevingsinvloeden, zoals temperatuurveranderingen, vochtigheid en andere factoren die de kwaliteit van goederen kunnen aanpassen.

Het bedrijf is opgericht op een zolderkamer in Etten-Leur. Als zoon van een bloemist besloot Bob van Velden zich te verdiepen in ethyleen en de impact ervan op bloemen en planten. Ethyleen heeft verschillende effecten op bloemen, zowel positief als negatief. Van Velden besloot de problemen met ethyleen aan te pakken en zijn eerste slogan was: Ethyleen, geen probleem. Inmiddels is het ruim 20 jaar later en heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een autoriteit op het gebied van omgevingsfactoren die invloed hebben op de kwaliteit en integriteit van diverse goederen.  

Praxas biedt een breed scala aan producten en oplossingen, variërend van geavanceerde sensoren en meetapparatuur tot middelen die zijn ontworpen om goederen te beschermen tijdens transport en opslag. Een team van experts signaleert en analyseert wat er beter kan in de keten. Zo adviseren zij bedrijven hoe hun keten verbeterd kan worden, door te meten en te beschermen. Logistieke processen worden geoptimaliseerd, kwaliteit van goederen worden gewaarborgd en verspilling in de keten kan zo worden voorkomen.  

Wat maakt Praxas uniek? 

Betrouwbare monitoring: Praxas biedt nauwkeurige en betrouwbare meetoplossingen die realtime inzicht geven in omgevingsfactoren, waardoor bedrijven proactief problemen kunnen identificeren en aanpakken.  

Advies: Praxas komt graag langs om de keten in kaart te brengen en te analyseren waar verbeterpunten liggen. Door te luisteren naar de klant en de reis van de producten in kaart te brengen, biedt het bedrijf oplossingen op basis van de specifieke klantbehoefte. Of het nu gaat om kleine ondernemingen of grote logistieke spelers. De toewijding aan het bieden van oplossingen gaat verder dan alleen productverkoop. 

Expertise: Door jarenlange praktijkervaring kan Praxas professioneel advies bieden voor ‘best practices’ en oplossingen voor het beschermen van goederen, waardoor klanten de supply chain efficiënter en effectiever kunnen beheren.  

Service: Praxas streeft naar langdurige relaties met klanten. Het bedrijf biedt extra service en ondersteuning, om er zo voor te zorgen dat klanten het maximale uit hun producten halen.  

Praxas is een bedrijf dat zich toelegt op het bieden van het hoogste mogelijke niveau van veiligheid, efficiëntie en zekerheid aan klanten als het gaat over het transport en de opslag van goederen. Door bij te dragen aan de optimalisatie van het voorraadbeheer van klanten, worden transportbewegingen teruggebracht. Dit betekent tegelijk een vermindering van de ecologische voetafdruk. Door het aantal leveringen terug te brengen, draagt Praxas dus indirect bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en werkt het mee aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Laatst bijgewerkt: 04 januari 2024

Gerelateerde blogs & casestudy's

Hoeksteen 5
4815PR Breda
Nederland
076 504 0268