Ongecategoriseerd

Fabriek van het jaar: Wilo bekroond voor digitale transformatie

22 november 2022

Wilo's slimme fabriek in Dortmund is uitgeroepen tot ‘Fabriek van het jaar 2022’.

De technologiemultinational won één van Europa's meest prestigieuze industriële prijzen in de rubriek ‘Outstanding Transformation: Digitalisation’. Volgens de vakjury zet Wilo’s fabriek de standaard op het gebied van digitalisering en duurzaamheid. De jury erkende onder meer ook de waterstofstrategie van het bedrijf.

De titel ‘Factory of the Year’ wordt als sinds 1992 uitgereikt. Sindsdien namen al zo'n 2000 industriële bedrijven deel aan de verkiezing. Wilo krijgt de bijhorende trofee in maart 2023 overhandigd tijdens de Factory of the Year-conferentie in München.

'Digitale transformatie biedt kansen'

"Digitale transformatie biedt een schat aan nieuwe kansen", zegt Oliver Hermes, President & CEO van de Wilo Group. "Ik ben dan ook bijzonder verheugd met deze prijs. Dat wij als digitale pionier in deze rubriek zijn bekroond, getuigt van onze ambitie om toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen voor de uitdagingen van onze tijd."

Met deze prijs erkennen de organisatoren van de verkiezing (AT Kearney en SV Veranstaltungen) in het bijzonder de gebruikte digitaliseringsoplossingen in de fabriek die de efficiëntie van de nieuwe productie in zeer korte tijd aanzienlijk verhoogden.

"In onze productie in Dortmund streven we naar volledige digitalisering. Van individuele processen via de fabriek tot waarde-stromen tussen fabrieken", zegt Georg Weber, Chief Technology Officer van de Wilo Group. "Daarom zijn we bijzonder trots dat we in precies deze rubriek konden winnen. De prijs is een geweldige teamprestatie van alle betrokkenen bij de Smart Factory-gebieden."

Bij de afbeelding: De fabriek van Wilo bij het hoofdkantoor in Dortmund.

Nieuw productie- en logistiek concept

In het hypermoderne productiecomplex in Dortmund heeft Wilo onder meer een nieuw productie- en logistiek concept geïntroduceerd. Op basis hiervan is  een optimaal afgestemde materiaalstroom en een bijbehorende gebouwindeling ontworpen. In de fabriek van Wilo worden productie- en productieplanningsprocessen digitaal ondersteund en aangepast aan nieuwe omstandigheden. Dit resulteert in lagere materiaal- en voorraadniveaus, kortere productietijden en een nog hogere productiviteit. De Wilo Group is fabrikant van hoogwaardige pompsystemen die het over de hele wereld wegzet.

Laatst bijgewerkt: 09 mei 2023