Schakelen en bedienen

EAO introduceert plug & play schakelaars en bedieningspanelen

19 maart 2024
Margreet Weber

Waarom moeilijk schakelen als het ook makkelijk kan? EAO Benelux in Dordrecht introduceert plug & play schakelaars én bedieningspanelen. De HMI-specialist levert deze componenten sinds kort bekabeld uit met eventueel ook een connector gemonteerd.

EAO Benelux beschikt hiervoor over een eigen productie in Dordrecht. Hier worden de schakelaars bekabeld, voorzien van een connector of aangepast met bestaande onderdelen tot een geheel nieuw product, al dan niet met gebruik van spuitgietwerk. Klanten krijgen de schakelaars of bedieningspanelen volledig plug & play aangeleverd.

Drukknoppen en panelen

De productieafdeling van EAO bestaat drie verschillende ruimtes. In de eerste ruimte worden complete drukknoppen geassembleerd en verpakt. De tweede ruimte is ingericht voor het produceren van drukknoppen met kabel, het bestukken van printplaten voor complete panelen en het aanzetten van connectoren. Er wordt gebruik gemaakt van gerenommeerde kwaliteitskabels zoals Lapp Benelux en Helukabel. Speciale snij- en stripmachines zorgen voor een efficiënte en consistente afwerking van de kabels. Engineers van EAO solderen de kabels aan de drukknoppen en isoleren deze met krimpkous. De afwerking van de kabel gebeurt ook volgens klantwens, dat kan bijvoorbeeld met adereindhulzen zijn of een speciale connector.

Black box oplossingen

De ‘black box’ oplossingen variëren van eenvoudige oplossingen met EAO schakelmateriaal en discrete componenten tot oplossingen voorzien van bus-systemen en additionele elektronica. Deze black box oplossingen worden nauwkeurig voorbereid en getekend, waarna de 3D CAD-bestanden van niet EAO-materiaal naar onze toeleveranciers gestuurd worden. Daarna worden de producten geassembleerd en uitvoerig getest. De HMI wordt plug & play geleverd. Klantspecifieke oplossingen zijn mogelijk voor relatief kleine series.

Graveerwerk

In de derde ruimte worden de lenzen van de drukknoppen en schakelaars gegraveerd met teksten en symbolen en ingelakt. Ook speciaal graveerwerk op gravoply materiaal is mogelijk. Voor eenvoudig aansluiten wordt aan het eind van de kabel het aansluitschema weergegeven. Hiervoor worden kwaliteitslabels van Altec gebruikt. Het product wordt verpakt op de door de klant gewenste wijze en kan voorzien worden van een productcode.

Laatst bijgewerkt: 20 maart 2024

Gerelateerde blogs & casestudy's

Kamerlingh Onnesweg 46
Dordrecht
Nederland
078 653 1700

Gerelateerde producten