Motoren en aandrijvingen

NORD DRIVESYSTEMS scoort hoog op EcoVadis duurzaamheidsranglijst

18 januari 2023
Gerhard Stuut

Internationaal ratingbureau EcoVadis heeft het zilveren duurzaamheidscertificaat voor bedrijven toegekend aan NORD DRIVESYSTEMS.

In de algemene ranglijst behoort de Duitse aandrijfspecialist nu tot de top zes procent van fabrikanten in de branche die door EcoVadis zijn beoordeeld.

"We zijn erg trots dat het certificaat aan ons is toegekend. Het toont dat onze duurzaamheidsstrategie vruchten afwerpt”, vertelt Jörg Niermann, hoofd marketing bij NORD DRIVESYSTEMS. NORD scoorde 65 van de maximaal 100 punten. Aanzienlijk hoger dan het gemiddelde van de bedrijven in de branche van NORD. NORD DRIVESYSTEMS behoort tot de top één procent van de beoordeelde bedrijven in de categorie ‘milieu’ en in de top elf procent van de categorie ‘duurzaam inkopen’.

Economische efficiëntie en duurzaamheid

NORD DRIVESYSTEMS streeft ernaar om economische efficiëntie en duurzaamheid met elkaar in harmonie te brengen - zowel wereldwijd als lokaal. Naast innovaties en energie-efficiëntie neemt het bedrijf met zijn mvo-maatregelen wereldwijd ook maatschappelijke verantwoordelijkheid tegenover medewerkers, klanten, leveranciers en partners. “Dit bedrijfsbeleid is de basis van al onze activiteiten”, stelt Niermann.

Duurzaamheidsstrategie NORD

De duurzaamheidsstrategie van NORD omvat niet alleen een doordachte benadering op het besparen van zoveel mogelijk natuurlijke hulpbronnen. Het heeft ook betrekking op de ontwikkeling en productie van energie-efficiënte aandrijfsystemen en oplossingen voor milieurelevante industrieën, zoals windenergie- en afvalwaterzuiveringsinstallaties, recycling- en biogasinstallaties of grote transportsystemen waarbij het gebruik van de NORD-producten helpt om aanzienlijk energie te besparen.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023

NORD DRIVESYSTEMS BENELUX
Toonaangevende leverancier van motoren, reductoren en aandrijfelektronica
Voltstraat 12
2181 HA Hillegom
Nederland
0252 529 544