Elektrotechniek

SCHURTER breidt productiecapaciteit in Roemenië flink uit

04 juli 2023
Herman de Haan

SCHURTER laat weten zijn fabriek in Roemenië aanzienlijk te hebben uitgebreid. De nieuw verworven ruimte op de locatie even ten noorden van Boekarest herbergt nieuwe state-of-the-art EMC-productiefaciliteiten, hypermodern logistieke infrastructuur én kantoren. De bouwwerkzaamheden hebben bijna anderhalf jaar geduurd. Het ambitieuze uitbreidingsproject omvatte onder meer de bouw van een derde gebouw, dat nu verbonden is met de bestaande faciliteiten. Hierdoor kon het bedrijfsoppervlak met 2000 m² worden vergroot.

Met de voltooiing van de uitgebreide faciliteit zegt SCHURTER een mijlpaal te hebben bereikt. De productielocatie is nu onafhankelijk en heeft een operationele inkoopafdeling en een eigen logistiek centrum. Deze ontwikkeling heeft ook geleid tot een toename van het personeel, waardoor SCHURTER een belangrijke werkgever in de regio is geworden. De van oorsprong Zwitserde fabrikant van hoogwaardige elektronische componenten heeft in Roemenië nu meer dan 300 mensen aan het werk.

‘Klaar voor de toekomst’

SCHURTER benadrukt het belang van de uitbreiding in Roemenië als een investering in de toekomst van het bedrijf. ‘Met de uitgebreide fabriek in Roemenië zijn we nu klaar om succesvol de uitdagingen van de voortdurend evoluerende elektronica-industrie aan te gaan’, laat het bedrijf weten.

Laatst bijgewerkt: 04 juli 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

De Nieuwe Haven 12
7772 BC Hardenberg
Nederland
0523 281 200