Althen Sensors & Controls

Sensoren, Instrumentatie, Meetsystemen & Joysticks

Website

Over "Althen Sensors & Controls"

Confidence for visionairy engineers’. Althen zorgt voor zekerheid en vertrouwen bij haar klanten. Wij zorgen ervoor dat de klant het zeker weet en zich geen zorgen hoeft te maken als het aankomt op sensoren en meetoplossingen. Door ruim 40 jaar ervaring en onze specialistische vakkennis zijn wij een gerenommeerde naam in de markt. Door als sensorpartner aan tafel van onze partners en klanten te zitten, bouwen we mee aan de techniek van morgen. Daarom helpen wij bedrijven zoals Hardt Hyperloop, de Ocean Cleanup, Ampyx Windpower, Philips Medical, en ASML op het gebied van sensortechnologie.

Althen Sensors & Controls ontwikkelt, produceert en levert (klant specifieke) sensoren, instrumentatie en meetsystemen voor het meten van onder andere: druk, kracht, moment, rek, positie, inclinatie, acceleratie, vibratie en temperatuur. De sensoroplossingen van Althen zijn onder te verdelen in drie oplossingsgebieden: OEM sensoren, Test & Measurement sensoren, en sinds enkele jaren ook Industrial IoT sensor oplossingen.

Hoge precisie, flexibiliteit en klantspecifieke sensoren
Hoge precisie en vaak maatwerk in hightech omgevingen, daar zit onze kracht. Met onze eigen engineering en ontwikkeling in Duitsland en onze verkoopkantoren in Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk en USA is Althen een internationaal opererend familiebedrijf.

Websites
Wij hebben twee websites voor onze klanten: www.althensensors.com/nl (voor sensoreren, instrumentatie en meetinstrumenten) en www.althencontrols.com/nl (voor industriële joysticks en positie feedback sensoren).

Videos

Wireless IoT Vibration Measurement Solution | Althen Sensors & Controls

Introduction to Laser Sensors and 2D Laser Scanners | Althen Sensors & Controls

Sensors for the Railway Industry: Accelerometers and IMUs

Sociale media

Hoofdkantoor

Verrijn Stuartlaan 40
2288 EL Rijswijk
Nederland
070 392 4421