Industriële automatisering

Handige informatie over compressoren

24 maart 2021
Liesbeth Janssen

Compressoren worden in veel bedrijven gebruikt voor het verbeteren van de productie.

Compressoren comprimeren lucht en deze apparaten kom je in veel bedrijven tegen. Er zijn veel verschillende soorten compressoren en elke heeft weer eigen types. Zo is er de luchtcompressor voor het gebruiken van luchtgereedschappen, maar ook een olievrije compressor voor de industrie van voedselverwerking. Welke compressor het beste past bij je bedrijf kun je het beste bespreken met een expert op het gebied van compressoren. Zij weten je goed te vertellen wat je precies nodig hebt.

Keuze uit veel verschillende compressoren

Je kunt kiezen tussen allerlei verschillende compressoren. Zo is er de zuigercompressor voor het gebruiken van lage en hoge druk, maar ook een speciale compressor voor boosters of beton. Of denk bijvoorbeeld aan koeldrogers of ademluchtfilters. Bij een compressor moet je goed kijken naar hoeveel perslucht je ongeveer nodig hebt. Ook de periode waarover je een compressor nodig hebt is belangrijk. De meeste compressoren gaan gelukkig lang mee. Ook de kwaliteit van de perslucht is belangrijk. Je staat dus zeker voor een paar keuzes bij het kopen van een compressor. Daarom kun je het beste in gesprek met een expert over welke de beste keuze voor jou en je bedrijf is.

Uitgelicht: de schroefcompressor

In dit artikel willen we graag de schroefcompressor uitlichten. Schroefcompressoren worden meestal toegepast in veeleisende toepassingen. Een schroefcompressor is een van de bekendste manieren om perslucht te produceren op een efficiënte en robuuste manier. Als je een persluchtinstallatie ziet, dan zitten hier meestal meerdere schroefcompressoren aan elkaar vast, zodat ze samen de perslucht leveren die je nodig hebt. Schroefcompressoren zijn ook weer verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo heb je kleine schroefcompressoren, moderne schroefcompressoren die erg stil zijn, olievrije schroefcompressoren en nog veel meer.

De beste online winkel voor compressoren

We hebben je al meermaals de tip gegeven om sowieso met een expert te gaan praten over welke soort compressor en welk type je nodig hebt voor in je bedrijf. Dat is ook heel belangrijk, want bij het kopen van een compressor komt veel kijken. Als we dan een bedrijf aanraden op het gebied van compressor expertise, dan is het met overtuiging Van Elewout Kompressoren. Hier werken veel experts op het gebied van compressoren en zij helpen je graag een handje bij het uitzoeken van de juiste compressor. Ook makkelijk: deze kun je dan meteen kopen in de webshop.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023

Yaskawa Benelux BV
Uw partner voor industriële automatisering in de Benelux
Brainport Industries Campus BIC 1
5657 BX Eindhoven
Nederland
040 289 5500