Ongecategoriseerd

Large projects Bosch Rexroth in andere handen

02 juni 2022
Rob Verhoeven

De large projects activiteiten van Bosch Rexroth in Boxtel zijn verkocht en sinds 1 juni overgedragen aan de Van Halteren Groep. Alle circa 250 werknemers van het projectenbedrijf zijn mee over naar Van Halteren.

Het projectenbedrijf ontwikkelt en produceert grote cilinders en voert grote projecten uit in de marine & offshore, civiele techniek, motion & research technology en renewable energy. Bosch Rexroth leverde ook de bijbehorende service. In het voorjaar van 2021 werd de intentie tot de verkoop al aangekondigd. Het verwerven en uitvoeren van grote projecten past niet meer binnen de kernactiviteiten en -strategie van Bosch Rexroth, die zich concentreert op industriële en mobiele hydrauliek en fabrieksautomatisering.

Van Halteren Technologies is een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar actief is in de industriële sector en ook al vele jaren in de projecten business. De overname betekent voor deze bedrijvengroep een belangrijke uitbreiding van het bestaande productportfolio op het gebied van industriële technologie. Het door Bosch Rexroth verkochte projectenbedrijf draagt nu de naam 'Van Halteren Technologies Boxtel'. De activiteiten blijven ongewijzigd.

Verkooporganisatie zelfstandig verder

De nationale verkoop- en serviceorganisatie van Bosch Rexroth in Boxtel gaat verder als zelfstandige organisatie. Deze blijft zich richten op aandrijftechniek voor industriële en mobiele markten en fabrieksautomatisering in Nederland, als onderdeel van de Bosch Groep. Bosch Rexroth focust zich in de toekomst naast het leveren van componenten op de complete engineering-to-order. Daarbij gaat het om het ontwikkelen, bouwen en in bedrijfstellen van aandrijf- en besturingssystemen en projecten in samenwerking met de klant.

Nieuwe directie voor Bosch Rexroth

Een nieuwe tweekoppige directie geeft leiding aan de organisatie. Arjan Coppens is de algemeen directeur en Sergej Bender financieel directeur. Eerstgenoemde is een bekende naam en al jaren verantwoordelijk voor de verkoop op de Nederlandse markt. Bender is reeds lang werkzaam binnen de Bosch Groep en werkt sinds 2021 als financieel verantwoordelijke voor Rexroth in Nederland. Coppens: “Ik vertrouw volledig op de jarenlange kennis en kunde van onze medewerkers. Met de nieuwe compacte organisatie zijn we flexibel en wendbaar. Samen kunnen we alle uitdagingen aan.”

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

Kruisbroeksestraat 1
5281 RV Boxtel
Nederland
0411 651 951