Perslucht, pneumatiek

Vacuümspecialist Airtec levert modulaire totaaloplossing voor handeling producten

16 oktober 2023
Herman de Haan

Als vacuümspecialist begrijpt Airtec Pneumatic Engineering BV als geen ander dat het handelen van kostbare producten feilloos moet verlopen. Of het nu gaat om fijngevoelige microchips of hele pallets vol waardevolle materialen. Airtec.nl biedt altijd betrouwbare oplossingen voor de handeling van producten.

Airtec.nl is al jaren leverancier van Vmeca vacuüm-componenten. Deze fabrikant is een vooraanstaande naam in de wereld van oplossingen voor logistieke geautomatiseerde bewegingen door middel van vacuüm. Met een focus op innovatie, betrouwbaarheid en hoogwaardige producten heeft Vmeca een uitgebreid modulair assortiment ontwikkeld dat industrieën over de hele wereld helpt om kosteneffectief te werken en de kwaliteit van handeling te verbeteren.

Modulaire vacuümpomp-zuignap combinatie

Eén van de kenmerkende producten van Vmeca is de Magic gripper. Deze vacuümbron en zuignap combinatie is uniek door het lage gewicht, het lage verbruik van perslucht (2-traps ejectoren) en de gepatenteerde zuignap-balgconstructie. Deze laatste eigenschap geven een onverliesbaar samenstel waardoor het geheel de meest betrouwbare in de industrie is. Toepassingen zijn te veel om op te noemen, het openen van plastic gripzakjes, dunne folies, dikke folies, elektronica componenten, tomaten, komkommers, plaatmateriaal, poreus materiaal, etc. Wat Vmeca’s Magic grippers onderscheidt, is vacuüm genereren aan de zuignap wat resulteert in een sneller reactievermogen, waardoor energie bespaard wordt en snellere tact-tijden worden bereikt.

airtec1.jpg

Vacuümgrijpers en zuignappen

Daarnaast biedt Vmeca een breed scala aan vacuümpompen gebaseerd op meertrapsejectoren in de vorm van het cartridgeejector principe voor laag vacuüm, hoog vacuüm en hoog vacuüm flow. Naast de modulaire zuignappen die perfect kunnen worden afgestemd op verschillende vormen en toepassingen, biedt Airtec.nl vanzelfsprekend ook standaard zuignappen van 2mm t/m 350mm, vierkante, ovale en rechthoekige. Deze componenten zijn ontworpen om objecten in diverse omgevingen (vochtig, droog, cleanroom, stoffig, etc.) en afmetingen te handelen, of het nu gaat om kleine elektronische componenten, voedsel en/of voedselverpakkingen, lichte of zware onderdelen.

Optimaliseren vacuümsystemen

De vernieuwende, gewichtsbesparende engineering en duurzaamheid van Vmeca’s vacuümpompen, -grijpers en -zuignappen zorgen voor consistente prestaties in veeleisende productieomgevingen. Het Vmeca leverprogramma omvat ook vacuümfilters, vacuümregelaars en accessoires om de efficiëntie van systemen verder te optimaliseren. Deze componenten helpen bij het minimaliseren van energieverbruik en het handhaven van een betrouwbare werking, wat resulteert in kostenbesparingen vanaf de ontwerptafel tot aan de productie.

Eindeloze oplossingen

Met onder meer een uitgebreid assortiment vacuümgrijpers in de vorm van zuignappen, foamgrijpers van 30mm t/m 300mm breedte of speciale grijpers voor lastige vormen zoals een ananas en andere materialen, maakt Airtec.nl eindeloze oplossingen binnen handbereik mogelijk. Meer weten over hoe Airtec.nl uw productie kan optimaliseren en uw efficiëntie kan verbeteren? Een team van specialisten staat klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te begeleiden bij het vinden van de juiste oplossing. Ga naar de website om het uitgebreide aanbod van Airtec.nl te bekijken.

Laatst bijgewerkt: 16 oktober 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

Airtec Pneumatic Engineering BV
Al 30 jaar lang dé partner voor alle vraagstukken betreffende pneumatiek, vacuümtechniek, afsluittechniek en bijbehorende accessoires. Twee belangrijke pijlers van het bedrijf zijn de uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding en service.
Rutgershof 4
8161 TB Epe
Nederland
0578 627 866

Gerelateerde producten