Hydrauliek

Mparts in de praktijk: positieverstelling van antennebeugel en mast met behulp van een RVS actuator

02 september 2021
BIBUS BV

Mparts in de praktijk: positieverstelling van antennebeugel en mast met behulp van een RVS actuator Mparts heeft een groot assortiment RVS machine elementen en componenten. Deze product zijn bij uitstek toepasbaar in de maritieme sector, waar staal en aluminium onderdelen door zout zeewater oxideren. Ook de RVS elektrische lineaire actuatoren van Mparts worden regelmatig toegepast in de maritieme sector. Een voorbeeld daarvan is te zien in de onderstaande foto’s. De actuator zorgt ervoor dat de mast eenvoudig neergelaten kan worden. In het artikel ‘actuators voor de maritieme industrie’ leest u meer over deze toepassing. Als aanvulling op het verstellen van de mast van een schip met behulp van een actuator kan ook de antennebeugel via deze elektrische oplossing op en neergelaten worden. Deze toepassing wordt verder toegelicht in de onderstaande alinea's.

Antennebeugel en mast op en neerlaten met behulp van een actuator

De specialisten van Mparts denken graag mee bij de meest diverse uitdagingen. Zo waren onze specialisten al bekend met het verstellen van een mast, maar ook bij het verstellen van de antennebeugel mochten ze meedenken. Door zowel de antennebeugel als de mast met behulp van een actuator te bedienen kan het schip in kwestie lage bruggen passeren. Ideaal in de Nederlandse binnensteden en grachten.

De onderstaande foto's geven het soepele neerlaten van de scheepsmast weer. Hierdoor hoeft dat niet handmatig te gebeuren en kan dit vanuit de stuurcabine gerealiseerd worden.

RVS componenten voor de maritieme sector

Mparts levert actuatoren van het Duitse Bansbach (ISO ISO 9001:2008). Het assortiment bestaat uit zes lijnen klantspecifieke actuatoren. Deze zijn te onderscheiden op basis van de besturing. Zo kennen de EasyE lijnen een externe besturing, terwijl de EasE-i lijnen een geïntegreerde besturing hebben. De lijnen worden onderling gekenmerkt door verschillen in maximale belasting. Deze varieert van maximaal 2.200N tot maximaal 10.000N. Met behulp van de actuator CAD configurator stelt u zelf eenvoudig de juiste actuator samen.

Naast actuatoren levert Mparts diverse RVS componenten. Ook voor RVS gasveren, insteekstiften, arreteerbouten, stelvoeten, hand- en beugelgrepen en scharnieren is Mparts uw partner. In onze webshop bestelt u eenvoudig de gewenste RVS componenten voor de maritieme sector online. Heeft u behoefte aan advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023