Elektrotechniek

EEMC neemt HF Technology over

02 november 2022
Hans Zijlstra

EEMC (onderdeel van de Elincom Group) is sinds 1 november 2022 de nieuwe eigenaar van HF Technology.

EEMC en HF Technology zijn beide gespecialiseerde technische distributeurs van EMC oplossingen binnen het elektronicadomein. De activiteiten van HF Technology zijn inmiddels samengebracht bij EEMC in Capelle aan den IJssel. De naam HF Technology blijft bestaan.

'EMC shielding steeds belangrijker'

Danny Langbroek, algemeen directeur Elincom Group: “Wij kennen HF Technology via de EMC ESD vereniging en onze brancheorganisatie FHI, dat voelde al vertrouwd. Het belang van EMC shielding wordt steeds belangrijker voor machine- en apparatenbouwers en dat is nu samengebracht in onze groep”.

Volgens Hans Zijlstra, commercieel directeur Elincom Group zijn de producten van HF Technology en EEMC deels overlappend. “Maar toch is er duidelijk een verdeling in product-marktcombinaties te herkennen. Samen verwachten we de markt nog completer te kunnen voorzien door onze gebundelde kennis en oplossingen”.

'EEMC als kennishuis'

Sem Gorter, oprichter / eigenaar van HF Technologies: “De cirkel is weer rond. Mijn technische carrière ben ik begonnen bij EEMC en heb daar 11 jaar gewerkt. Ik ken zowel Elincom als EEMC al lange tijd als kennishuis in hun vakgebied. Ik ben blij dat HF Technologies daar nu terecht komt en ben er zeker van dat de klanten en leveranciers uitstekend bediend blijven”.

Gorter blijft tot 1 april 2023 nauw betrokken bij HF Technology, om zo een probleemloze overgang te waarborgen. De Elincom Group bestaat nu uit: Elincom Electronics, EEMC, Metric-IMS en HF Technology.

Laatst bijgewerkt: 03 april 2023

Gerelateerde blogs & casestudy's

EEMC
is de EMC specialist
Klaverbaan 101
2908 KD Capelle aan den IJssel
Nederland
010 264 0290