Perslucht, pneumatiek

Pneumatisch gereedschap onmisbaar voor engineering professionals

30 april 2024
Marc Kooijman

Pneumatisch gereedschap, een ware krachtpatser in de wereld van gereedschappen, heeft de manier waarop we klussen en fabriceren volledig veranderd. Met ongeëvenaarde kracht, precisie en veelzijdigheid is pneumatisch gereedschap een onmisbare metgezel geworden voor professionals in diverse industrieën, van de bouw en de auto-industrie tot de productie van meubels en zelfs de luchtvaart.

Airtec Pneumatic Engineering levert een breed scala aan pneumatisch gereedschap en accessoires. Van slagmoer- en ratelsleutels tot boor- en schuurmachines. Pneumatisch gereedschap heeft een aantal voordelen boven het ‘gangbare gereedschap’. Zeker wanneer er (pers)lucht in de werkomgeving wordt gebruik is de inzet van pneumatisch gereedschap een overweging.

pneumatic.png

De voordelen op een rijtje:

  1. Krachtig:
    Pneumatisch gereedschap kan enorme kracht leveren, waardoor het geschikt is voor taken die een hoge mate van vermogen vereisen, zoals het vastdraaien van bouten of het snijden van metaal.

  2. Lichtgewicht en compact:
    Omdat pneumatisch gereedschap geen ingebouwde motor heeft, zijn de gereedschappen meestal lichter en compacter dan hun elektrische tegenhangers. Dit maakt ze gemakkelijker te hanteren, vooral op plaatsen waar ruimte beperkt is.

  3. Duurzaamheid:
    Pneumatisch gereedschap heeft minder bewegende delen dan elektrisch gereedschap, waardoor ze over het algemeen minder snel slijten en een langere levensduur hebben.

  4. Veelzijdigheid:
    Pneumatisch gereedschap is beschikbaar in verschillende varianten voor verschillende toepassingen, zoals pneumatische hamers, slagmoersleutels, schuurmachines, boormachines en nog veel meer. Hierdoor zijn ze geschikt voor een breed scala aan taken in diverse industrieën, van de bouw tot de automobielindustrie.

  5. Continue werking:
    Pneumatisch gereedschap kan blijven werken zonder oververhit te raken, wat vooral handig is voor taken die langdurig en continu vermogen vereisen.

  6. Veiligheid:
    Omdat pneumatisch gereedschap geen elektrische componenten heeft, zijn ze vaak veiliger te gebruiken in vochtige omgevingen of in de buurt van brandbare materialen.

  7. Kostenbesparend:
    Hoewel de initiële kosten voor het opzetten van een pneumatisch systeem hoog kunnen zijn, zijn de operationele kosten vaak lager dan bij elektrisch gereedschap vanwege lagere energiekosten en een langere levensduur.

Benieuwd welke oplossingen Airtec kan bieden? Ga naar de website.

Laatst bijgewerkt: 30 april 2024

Airtec Pneumatic Engineering BV
Al 30 jaar lang dé partner voor alle vraagstukken betreffende pneumatiek, vacuümtechniek, afsluittechniek en bijbehorende accessoires. Twee belangrijke pijlers van het bedrijf zijn de uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding en service.
Rutgershof 4
8161 TB Epe
Nederland
0578 627 866