Beurzen, vakbeurzen

22ste Precisiebeurs: katalysator van de hightech Industrie

30 oktober 2023
Herman de Haan

De vraag naar hightech producten blijft groeien, waardoor ook de ontwikkelingen en innovaties rondom precisietechnologie versnellen. De realisatie ervan vraagt om specialisatie op verschillende gebieden, maar ook om samenwerking en kennisdeling. Tijdens de 22ste editie van de Precisiebeurs op 15 en 16 november in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch komt de gehele precisietechnologie waardeketen opnieuw samen om kennis te delen over de laatste ontwikkelingen én om te netwerken.

De Precisiebeurs is een plek waar ieder jaar topprofessionals uit de sector, onderwijsinstellingen, overheidsinstanties, technische universiteiten en incubatorprogramma’s bijeen komen. "Er worden dan veel nieuwe connecties gemaakt," zegt programmamanager Bart Kooijmans. "Dat is belangrijk, omdat men zo belangrijke kennis met elkaar kan delen en gemakkelijk in contact kan komen met potentiële partners of klanten. Dit versterkt de gehele keten en draagt bij aan het versnellen van technologische vooruitgang.” De aankomende editie van de Precisiebeurs is volgens Kooijmans groter dan ooit: “Er is niet alleen groei in het aantal exposanten, maar ook in het aantal brancheverenigingen dat aanwezig zal zijn. De Precisiebeurs is als het ware een katalysator voor de hightech industrie.”

Exposanten en inspiratiesessies

Met een divers programma en ruim 325 exposanten, belooft de Precisiebeurs dan ook weer volop inspiratie en ruimte voor (nieuwe) ontmoetingen. De exposanten zijn gespecialiseerd in disciplines als mechatronische engineering & systemen, metrologie, vacuüm & clean, microbewerking & motion, laser & fotonica en productie voor hoge precisie. Behalve de aanwezige exposanten, zijn er ook maar liefst vijftig inspiratiesessies waar bezoekers kunnen kennismaken met verschillende internationale bedrijven en experts. Eén van de al bevestigde keynotesprekers is Cor Ottens, System Architect bij ASML. In zijn keynote belicht hij zijn visie op Optometronics DUV.

Netwerkarena met live stage

Ook de zogenoemde Netwerkarena is dit jaar groter dan ooit. Hier kunnen beursbezoekers en exposanten in contact komen met maar liefst 25 netwerkorganisaties. Tijdens de beide beursdagen verzorgt BNR Nieuwsradio live radio-uitzendingen met daarin korte presentaties, workshops, award uitreikingen en paneldiscussies. Enkele al bevestigde highlights tijdens de beurs zijn de uitreiking van de Ir. Davidson Award en de Wim van der Hoek Award door DSPE, pitches door jong talenten (PhD-ers, studententeams en start-ups) waarin zij hun projecten uitlichten, een paneldiscussie verzorgd door het Mikrocentrum High Tech Platform in samenwerking met DSPE én een workshop door PhotonicNL.

Aandacht voor AM for Precision

Deze 22ste editie van de Precisiebeurs staat ‘AM for Precision’ als speciaal thema in de spotlights. Zo is er een AM for Precision themaplein waar veertien Additive Manufacturing specialisten hun toepassingen presenteren. En, in het lezingenprogramma is er een volledige lezingentrack gewijd aan deze additieve technologieën die ingezet worden voor de vervaardiging van eindproducten. De Precisiebeurs is gratis te bezoeken in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch (NL) op 15 en 16 november. Registreren voor gratis toegang tot de beurs kan hier.  

Laatst bijgewerkt: 30 oktober 2023

Products4Engineers
alles voor de engineers van morgen
Vuurtorenweg
18b
8530 AC Lemmer
Nederland
0514 561 854